Projekt: Trappgatan

PLANERA DIN TRÄDGÅRD ONLINE

Publicerad 2011-04-28 18:34:54 i Trädgård / Utomhus,Istället för att anlita en dyr trädgårdsmästare eller trädgårdarkitekt för att få hjälp med trädgården, kan man ju testa att rita den online. Plantagen har ett nytt program för just detta ändamål, och det ser ganska enkelt ut. Jag har dock inte testat det fullt ut än, jag måste ha måtten på tomten för det, men snart så! Det ska bli roligt att se om man har någon talang för det här... :)

/ Johanna

PLANERA TRÄDGÅRD

Publicerad 2011-04-27 15:08:34 i Trädgård / Utomhus,

Även om dagen startade mindre bra, så överväger ändå det fina vädret. Eftersom det varit underbart väder den senaste veckan har vi spenderat mycket tid utomhus. Gården har blivit räfsad, alla utemöbler är nu ommålade, vinbärsbuskar och jordgubbsplantor har blivit beskurna och rensade. Nu funderar vi bara på vad man ska göra med den stora yta vi har. Vi har en gammal trädgård, men den är inte uppvuxen och lummig som många gamla trädgårdar kan vara, utan den är kal och tråkig. De förra ägarna hade ju ett stort potatisland samt jordgubbar och några vinbärsbuskar, men inget mer. Jag skulle vilja planera något fint, men jag vet inte vart man ska börja, eller vad man ska välja. Ingen av oss har ju någon som helst erfarenhet av trädgårdsarbete eller hur man ska tänka när man planerar. Har ni några tips?
En häck ska vi i alla fall plantera mot vägen, men vi måste ta oss till en trädgårdshandlare för att få reda på vad som är bra. Jag skulle vilja ha något som växer fort och tätt i alla fall...

/ Johanna

SPÄNNANDE MED VATTEN

Publicerad 2011-04-27 11:51:13 i Allmänt,


Dagens morgontidning...
Blöta kläder...


Boven i dramat...


Mina älskade skokartonger...

Förmiddagen började ju bra. Jag skulle gå ner och slänga in en tvätt och upptäcker att hela det inre förrådet, aka min skogarderob, är vattenfyllt. Ett par centimeter över hela golvet! Jag hittade snabbt boven i dramat, en koppling som går igenom väggen från garaget. Kopplingen hör till kranen som trädgårdsslangen är kopplad till, och den kranen har varit på i flera dagar.
Allt som stod på golvet var dyngsurt (typ alla mina sandaler, buhu!) och många av kartongerna som stod på hyllan och många av kläderna som hängde under hyllan var också blöta. Vi har lyckats stoppa vattnet och skura upp det som var på golvet, och nu hoppas jag bara att det inte blir en vattenskada av det hela.

/ Johanna

GLAD PÅSK!

Publicerad 2011-04-21 21:08:00 i Trädgård / Utomhus,

Vi brukar inte fira påsken på något speciellt sätt hemma hos oss men ett påskris brukar jag alltid vilja ha. I år står det ute på bron tillsammans med en kruka med penséer och påskliljor.De lila fjädrarna var från början samma mörka nyans som penséerna, men har efter två veckor ute blivit blekta av sol och regn. Lite tråkigt att de blir förstörda så fort, jag ville ha ett färgstarkt ris!

Glad Påsk!

VÅR

Publicerad 2011-04-20 10:24:38 i Trädgård / Utomhus,

Hej alla! Long time no see right? Renoveringen har stått still sedan vi fick Charlie, vi har inte känt någon inspiration, inte haft någon lust och inte haft några pengar kvar sedan badrummet blev klart, haha. Men nu när våren kommer känner man sig sugen igen, och då är det först och främst ute man vill fixa till.Igår kunde vi hänga tvätt ute för första gången i år, vilket vårtecken! Och sedan började vi måla om våra utemöbler. Möblerna följde med huset och hade en ganska mörkt grön lasering men nu blir dem vita! Sambon är ute för att måla ett andra varv på stolarna och sedan ska bordet och soffan också få byta skepnad.Sedan återstår jakten på dynor som passar. Förra året hittade vi inga som var nog breda, men vi letade i typ augusti, just efter vi slyttat in, så då var nog allt slut redan. Hoppas på bättre lycka den här gången!

/ Johanna

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela