Projekt: Trappgatan

BARNKAMMAREN BEFORE

Publicerad 2010-11-27 22:42:34 i Barnrum,


Före: Hemskt grönt golv och ljusrosa skitiga tapeter...


Under tiden: Tapeter på sidoväggarna och en ljusslinga har kommit upp...

Vi har arbetat i det som ska bli barnkammaren i veckan. Sambon har lagt nytt golv (samma golv som i de övriga sovrummen) och tillsammans har vi idag satt upp tapeter på kortsidorna. Det blev mörka, i princip svarta, tapeter men jag tror det blir himla bra till tapeten med stjärnor. Färg kommer sedan att tilläggas med hjälp av leksaker och liknande när bebisen är här.

/ Johanna

MATTOR

Publicerad 2010-11-21 20:37:25 i Allmänt,Jag är inte så förtjust i mattor. Under soffbordet går det bra, den ska gärna vara stor, och vid sängen har jag gärna en matta så att det inte är så kallt att sätta ner fötterna på morgonen. I hallen är det också okej, där har vi en matta innanför dörren. Men i övrigt gillar jag att ha det ganska cleant. Sambon har nu köpt mattor till köket. De är inte fula, men jag gillar dem ändå inte. Det känns som om de mest samlar skräp och blir ofräscha. Samma sak med badrumsmattor, där klarar jag inte av att ha någon. Men jag vet inte, jag kanske är helt fel ute. Vad tycker ni om mattor?

/ Johanna

SKÅL

Publicerad 2010-11-19 19:59:07 i Allmänt,Jag hade mina gamla arbetskamrater här på fika för ett par veckor sedan och då fick jag den här fina skålen från en av tjejerna. Hon har gjort den själv genom att limma ihop ett glas och ett fat hon köpt på loppis eller second hand, och sedan har hon målat det vitt. Det går att vända båda vägarna om man vill, men vi har bara använt det som skål än så länge. Himla tjusigt!

/ Johanna

STJÄRNOR

Publicerad 2010-11-19 19:31:35 i Barnrum,Jag valde tapeter till barnkammaren idag. Vi vet ju inte om det blir en pojke eller flicka och jag vill inte känna mig bunden till en viss färg när vi väljer saker till barnet senare, så det blev denna ljusa med svarta stjärnor på. Den kommer att sitta som fondvägg och de övriga väggarna är ljusa. Vår övriga inredning går i svartvitt som bas, och det känns bra att ha ett genomgående tema i huset. Vad tycker ni?

/ Johanna

ALBINS SOVRUM

Publicerad 2010-11-11 08:38:41 i Sovrum,

I veckan har vi jobbat med Albins sovrum, det rummet där vi satt upp väggen. Mange har lagt nytt golv, han och svärfar har gjort en dörrkarm och satt dit dörren, jag har spacklat runt skarvarna och nu är väggen målad vit. Det ska förmodligen bli en fondvägg där senare, men då måste Albin följa med och välja, det är ju trots allt hans rum.

Igår ställde vi dit hans säng och lite andra möbler, så nu kan han bo där. Det saknas fortfarande gardiner, foder runt dörren, något på väggarna och alla hans småsaker, men det kommer. Vad tycker ni?

/ Johanna

TRÅDIG

Publicerad 2010-11-07 17:39:32 i Kök,

När jag var på IKEA förra helgen fingrade jag på denna skål men jag köpte den inte. När jag kom hem ångrade jag mig förstås. När jag pratade med Linnéa via kommentarerna så visade det sig att hon skulle till IKEA i helgen och hon erbjöd sig att köpa den åt mig. Tänk att man har så fina läsare och gissa om jag blev glad! Jag hämtade den efter jobbet idag och nu står den i köket och väntar bara på att få fyllas med lite frukt.

TV-BÄNK

Publicerad 2010-11-03 20:45:00 i Vardagsrum,

Sambon har haft ett eget litet projekt de senaste veckorna. Han har byggt en TV-bänk! Den är specialbyggd för att passa runt hans högtalare och andra prylar, det enda problemet säger han, är att TV´n blev för liten nu, haha! Visst blev den fin?

VÄGG

Publicerad 2010-11-02 22:39:41 i Sovrum,

När andra oftast slår ut väggar i sitt nya hus, sätter vi upp en istället. I hallen har vi ett rum som liksom inte har någon självklar funktion. Mange inredde det som lounge ett tag, men nu kommer det att bli sovrum till hans son. Och hans rum nuvarnade rum kommer att bli barnkammare. Den här väggen behövs, för vi har bara två sovrum i huset just nu. Idag har Mange och svärfar fixat virke och satt upp reglar, imorgon blir det nog isolering, skivor och dörr och sedan ska det bara fixas tapeter på båda sidorna.


ÅRSTID

Publicerad 2010-11-01 20:53:30 i Vardagsrum,

Nu är lamporna från IKEA-shoppingen på plats i vardagsrummet. Visst är de tjusiga? Jag gillar att man tänder dem med ett dragsnöre! Lampan heter Årstid och du hittar den här.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela