Projekt: Trappgatan

IKEA SHOPPING

Publicerad 2010-10-31 21:56:45 i Allmänt,

Det blev inte så mycket shopping på IKEA som jag trodde, men lite fick jag med mig i alla fall. Några nya bäddset och örngott, en fårskinnspäls som jag tänkt ha i barnvagnen sen och en madrass samt ett bäddset till spjälsängen. Förutom det blev det påfyllning av vårt porslin och självklart deras bästa värmeljus, men det är ju inte så kul att se på bild va? Det blev även några nya lampor som vi ska sätta i vardagsrumsfönstren, men de visar jag när vi packat upp dem. Har ni haft en bra dag idag?

IKEA

Publicerad 2010-10-30 21:47:56 i Allmänt,

Idag ska jag på IKEA! Bussen går kl 7 och vi är frammer vid 10. Jag vet inte riktigt vad jag ska köpa, men det lär inte bli några svårigheter att hitta nåt. Det brukar ju aldrig vara det :)
Smått och gott till hemmet blir det förstås, jag visar vad när jag kommer hem ikväll.

WALK IN CLOSET

Publicerad 2010-10-30 21:38:18 i Walk-in-closet,

Idag blev min walk-in-closet klar! Eller grunden, alltså golvet och väggarna, i alla fall. Jag måste köpa nya hyllor att ställa mina skor på, men lite ytterplagg har redan flyttat in. Jag kommer bara att förvara skor och ytterplagg där nere, och eventuellt ha fina kartonger på hyllorna längst upp för plagg som inte används just nu. Jag måste säga att jag är himla stolt som fixat det här helt själv!



GUNGSTOL

Publicerad 2010-10-29 09:00:23 i Vardagsrum,

Jag köpte en gungstol på Blocket tidigare i veckan. Just nu står den i vardagsrummet, men tanken är att den ska stå i barnrummet och att jag ska sitta i den när jag ammar. Fin va?

DET GÅR FRAMÅT

Publicerad 2010-10-25 15:36:51 i Walk-in-closet,

Nu börjar det likna något i min klädkammare/walk-in-closet. Golvet är lagt och ska bara fogas sedan är det klart. Men fogen kommer nog inte dit förrän nästa gång jag är ledig, vilket blir till helgen. Nya hyllor måste jag införskaffa också, men sedan kan jag börja hänga in och ställa in grejer där!



BONO MUGS

Publicerad 2010-10-22 20:30:25 i Kök,

Några nya muggar har flyttat in i vårt köksskåp. De heter Bono Mugs och kommer från Design House Stockholm, men jag fyndade dem på Campadre för ungefär halva priset. De har inga öron så det blir extra mysfaktor av dem när man måste lägga händerna runt dem...





TAVELLISTER

Publicerad 2010-10-22 20:20:07 i Kök,

I köket har vi äntligen fått upp några hyllor/tavellister och en klocka på den tapetserade väggen. Den har varit tom ett tag så det var riktigt skönt att få det fixat. Både hyllorna och klockramen var tidigare i ek, men vi målade om dem!

VITLASERAD EK

Publicerad 2010-10-22 19:36:27 i Sovrum,

Nu är golvet i sovrummet klart! Mange har jobbat med det hela dagen och så här fint var det när jag kom hem. Så nöjd!

GOLV

Publicerad 2010-10-20 08:33:03 i Sovrum,

I förrgår köpte vi nytt golv till sorummet. Vitlaserad ek. Det ska ligga inomhus i 48 timmar innan man får börja lägga det, så i eftermiddag eller imorgon kanske det börjar hända något. Det kommer att bli så fint! Mycket bättre än det gamla gröna som ligger där nu...

MODIN ÅKERLIND

Publicerad 2010-10-18 23:39:59 i Inspiration,

Så här tjusigt har Modin Åkerlind på sitt presskontor. Det är inte riktigt min stil, men jag skule ändå trivas om mitt vardagsrum såg ut så där.... Hoppas vi får till en så personlig och hemtrevlig känsla här hemma också, när allt är klart.

Bild: Hotspot

HÖSTFÄGRING

Publicerad 2010-10-18 20:05:31 i Trädgård / Utomhus,

Jag har pyntat lite ute på bron och på altanen på baksidan. Ljung är tjusigt på hösten och vattnar man tills det fryser så håller de sig fina ganska långt in på vintern också!

KLINKER

Publicerad 2010-10-17 18:37:31 i Walk-in-closet,

Jag har lagt klinker i min w-i-c idag. Men tyvärr räckte inte fixet (fästmassan) så vi måste köpa mer innan jag kan göra klart. Men nu är jag på god väg! Och såhär ser det ut än så länge...





Förutom det har jag målat några hyllor och en klocka, men de får ni bilder på när de är klara. Är så trött just nu...

/ Johanna

RESPEKT + METALLIC

Publicerad 2010-10-16 16:08:15 i Sovrum,

Idag har vi tapetserat i sovrummet. Äntligen! På sidorna har vi en mörkgrå tapet från Eco Metallic och som fondvägg blev det en möstrad tapet med metalliska inslag från Eco Respekt. (Jag satte faktiskt upp fondväggen helt själv!) Vad tycks? Så här såg det ut före.







Sänglamporna har vi inte skruvat upp än då vi (eller mest jag) funderar på att byta ut sänggaveln inom en snar framtid. Men vi får se hur det blir...

/ Johanna

Tapeterna är här.

Publicerad 2010-10-14 21:16:03 i Sovrum,

Nu har tapeterna äntligen kommit till sovrummet. Dags att börja stretcha inför kommande uppgifter. Man får inte fuska med förberedelserna(både spackling å stretching). Hoppas gumman är på hugget, för det är hon som kan det här med tapetsering. Jag är bara hantlangare/springpojke åt henne. Har inte tålamod för såna aktiviteter. Tur hon har en ängels tålamod!
START THE WALLPAPERING!!!!!

TOASTOL

Publicerad 2010-10-12 22:23:59 i Badrum,

En ny toastol fick vi installerat igår också. Sambon är himla nöjd då den har mjukstängande lock, han blir så glad över lite hightech-grejer, haha! Nu är i alla fall badrummet nere äntligen helt funktionsdugligt, vilket betyder att renoveringen av badrummet uppe får starta när som helst! Dock blir nog inte det förrän i början av nästa år då alla byggfirmor verkar ha fullt upp...

NY BLANDARE

Publicerad 2010-10-11 21:48:23 i Kök,

Min morbror har varit hos oss ikväll och hjälpt oss byta blandare i köket. Den gamla var typ uråldrig och trycket var jättedåligt. Den var dessutom ganska låg och det var svårt att diska under den. Nu har vi en ny, hög och bra en!


Hur tusan tar man snygga kort på blandare? Jaja, hoppas ni ser i alla fall! Diskmedelspumpen kommer från Cult Design.

VÅRT SOVRUM

Publicerad 2010-10-11 18:43:28 i Sovrum,

Idag har vi plockat undan i sovrummet och spacklat samt slipat väggarna. Vi beställde tapeter för drygt en vecka sedan men de har inte kommit än så imorgon ska jag ringa och höra vart de kan vara. Det är ju bara tapeterna som fattas nu!
Här får ni i alla fall lite före-bilder. Det sitter ljusrosa tapeter med må blommor där nu, inte rktigt vår stil kan jag säga...



W-I-C

Publicerad 2010-10-08 19:14:06 i Walk-in-closet,

Planerna idag var att tapetsera sovrummet, men eftersom tapeterna inte dykt upp bestämde vi oss för att börja med min walk in closet. Vi köpte färg och klinker förra helgen så allt material fanns hemma. Golvet rev jag ut för ett par veckor sedan (det var en gammal äcklig platmatta där...) och nu bar vi ut hyllorna och slipade. Sedan började vi måla. Vitt ska det bli! Men tji fick vi, färgen räckte inte (hela ena väggen är kvar) så nu måste vi köpa mer innan vi kan fortsätta. Typiskt! Så här ser det ut än så länge i alla fall...



SVACKA

Publicerad 2010-10-08 19:01:54 i Allmänt,

Vi har kommit in i en sån där svacka igen. Det händer inte så mycket här hemma just nu. Det är konstigt hur sånt funkar egentligen. Man kan liksom inte göra nåt bara för att, man måste känna för det också. Vi beställde tapeter till sovrummet för en vecka sedan, men de har inte kommit än. Happy Homes hade 20% på alla tapeter när vi beställde så leverantörerna hade visst fullt upp, vilket är helt förståeligt. Men jag vill ha tapeterna nu! Sedan har vi en del andra projekt i huvudet, men det är andra grejer runt omkring som måste klaffa innan vi kan börja. Åh vad störande!

LAMPA

Publicerad 2010-10-03 20:20:13 i Kök,



För en tid sedan gick en gammelmoster till Mange bort. Han följde sin pappa dit för att städa ur lägenheten och när han kom hem hade han den här fina lampan med sig. Den var orange från början, men den spraymålades vit och nu hänger den över köksbordet!

PLATT

Publicerad 2010-10-03 13:29:12 i Trädgård / Utomhus,





Traktorn jämnade som sagt till ett övervuxet potatisland som de förra ägarna hade. Vi vet inte vad vi kommer att göra med ytan, men nu har vi i alla fall plockat bort stora tuvor som traktorn inte fick med sig och jämnat till lite mer. Till våren kanske vi kommit på vad vi vill göra där! Det är i alla fall himla skönt att vara av med ogräset...

TRAKTOR

Publicerad 2010-10-03 09:31:20 i Trädgård / Utomhus,



Just nu är en traktor här och jämnar till vårt övervuxna/vildvuxna trädgårds/potatisland! Jag är typ hur excited som helst!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela