Projekt: Trappgatan

LOUNGE PART 2

Publicerad 2010-08-31 21:09:09 i Allmänt,

Nu är min "piffing" klar. Är försiktigt nöjd. Riktigt kul att fjolla på bland diverse inredningsdetaljer. Skulle gärna hålla på med sånt här på heltid. Skulle kunna starta en firma som bara inreder hos blinda, där har jag chans att få hur mycket jobb som helst. Min slogan skulle vara: If you dont like what you see. Its for free!!!! :=) Hahaha det är humor det...............!
/ Mange

LOUNGE

Publicerad 2010-08-30 20:23:05 i Allmänt,Dags för mitt (Manges) första inlägg och mitt första soloprojekt i huset. Här ska det bli en lounge för diverse sysslor. En liten familjehörna för pussel, kortspel mm. Även kontor tänkte jag försöka klämma in. I skrivandes stund så är det målat färdigt. Imorrn kommer det att "piffas" som det så tjusigt heter. Simon och Tomas får nog tanka bilen och göra en långkörning när jag gjort detta klart. Är verkligen ingen interiordesigner........!
/ Mange

GARDINER

Publicerad 2010-08-30 19:30:18 i Kök,

Äntligen har jag fått upp gardiner i köket! (Eller jag fixade dem i fredags egentligen.) Till de små fönstren blev det en kort rak kappa och till det större fönstret vid matplatsen har jag hängt upp längderna vi hade i lägenheten. De passar inte till tapeten, men den ska förhoppningsvis bytas väldigt snart, nu när vi kanske har hittat rätt...Vid lampan har två små fåglar fått flytta in också. Det är salt- och pepparkar från en gammal moster till Manges pappa, visst är de söta!

MIDBEC MEZZO

Publicerad 2010-08-30 15:28:34 i Kök,


Bild: Styleroom

Vi åkte in till stan idag för att kika på tapeter till köket och vi har nog hittat en som vi båda gillar nu. Den kommer från Midebc (kollektion Mezzo), den är randig på höjden men vi tänkte lägga den som på bilden. Vi måste bara mäta för att se exakt hur mycket vi behöver. Smartskallar som vi är glömde vi ju det före vi åkte... Men det känns skönt att vi kommit någonvart i alla fall, så att köket kanske äntligen blir klart. Det kommer att bli väldigt svartvitt där inne, men det är enkelt att ändra med accessoarer.

BÄNKSKIVOR

Publicerad 2010-08-28 09:02:27 i Kök,Bänkskivorna i vårt kök har blivit svarta den här veckan. Vad tycks? Om ni bläddrar i kategorin Kök kan ni se hur de såg ut före. Det jag stör mig på nu är att kaklet inte når hela vägen ner till skivan, och man ser en glipa där. Det tänkte man inte på när skivan var brun. Jag måste hitta en riktigt liten pensel och fixa det där...

ELD

Publicerad 2010-08-27 21:24:44 i Gillestuga,Vi eldar i vår öppna spis idag. Mest för att värma upp murstocken och för att torka upp golvet, men det är ändå hur mysigt som helst! Längtar tills vi verkligen kan sitta där nere och njuta av brasan...

STUBBE

Publicerad 2010-08-27 14:39:33 i Trädgård / Utomhus,


Ni ser stubben där till höger i bild... (bilden är tagen i våras när vi var på besiktning, det är inte lika övervuxet i trädgården nu! Och altanen är inte inplastad...)
Både motorsåg och yxa användes...
De hittade en massa stenar som låg i vägen...


Men sen blev det platt!


På gården finns tre stubbar, varav en var placerad mitt på gräsmattan. Den var ganska hög och de förra ägarna hade satt fast en plåtbit på den, antagligen för att ställa en kruka eller nåt sånt på. Vi tyckte den var ganska ful och när vi började undersöka den så såg vi att den var full med myror som ätit sig in. Efter två omgångar med Myrr så blev den myrfri och idag var svärfar här och tog bort den. Ja, Mange hjälpte också till. Det blev så fint så!

NY SOFFA

Publicerad 2010-08-26 23:13:38 i Vardagsrum,


Divan på ena sidan...


Myshörna på andra sidan...


Katterna har redan hittat hit :)

Idag kom vår nya soffa! Den är otroligt stor, eller det känns så efter att ha haft en tvåa+trea, och den är jättemysig. Mörkgrå, nästan svart i färgen vilket jag tycker är jättefint mot den grå tapeten (som för övrigt är original från huset!). Bordet ska bytas ut, men vi har inte hunnit leta efter ett nytt än, och några prydnadskuddar i fina färger ska införskaffas för att liva upp lite. Men än så länge är vi nöjda!

SCHACK

Publicerad 2010-08-25 08:50:11 i Kök,


Före, en massa svarta lappar...


Under tiden...
Efter!

Efter att fogarna blivit vita satte jag mig ner och pillade med svart plastfilm. Och efter några timmars pillande är nu kaklet schackrutigt! Det är lite galet för att vara oss (eller mig rättare sagt), vi (jag) väljer oftast enkla, ljusa och stilrena (tråkiga?) lösningar och färger annars. Men trots det är jag nöjd, jag ler varje gång jag kommer in i köket!

FOGPENNA

Publicerad 2010-08-24 22:55:11 i Kök,


Det händer grejer i köket hela tiden, men jag hinner inte sätta mig ner och berätta för er. Luckorna och stommarna är ju som sagt helt vita nu, och det senaste projektet har varit kaklet. Jag lyssnade på era tips och köpte en fogpenna (39 kr på Clas Ohlson), målade två varv med den innan jag blev nöjd. Här kan ni se hur det såg ut före. Efter det började jag klippa rutor ur svart plastfilm, visar senare vad jag gjorde med dem!

GILLESTUGAN

Publicerad 2010-08-23 22:01:45 i Gillestuga,

På besiktningen av huset fick vi veta att det fanns fukt under golvet i gillestugan. Inte i farliga doser, men det var ändå bra att göra något åt tyckte han. Och vi håller med, fukt är inget man vill ha i huset, så nu har vi rivit ut hela golvet och ska låta det torka. Vad det blir för golv senare vet vi inte riktigt, det återstår att se!

KORNISCH

Publicerad 2010-08-16 20:34:50 i Kök,

Ovanför varenda fönster här i huset sitter det en kornisch. Herren som ägde huset före oss har gjort dem själv och de är ju ganska tjusiga egentligen, men inte vår stil. I köket har vi nu plockat ner dem och jag tycker det blev bättre och mycket öppnare. Eller vad tycker ni? Nu ska jag bara hitta några tjusiga gardiner att sätta upp där.

VITT VITT VITT

Publicerad 2010-08-16 19:22:24 i Kök,

Nu är det vitt i köket. Resterna av bården är borta och de flesta köksluckorna är ommålade. Så himla skönt! Vad tycker ni om resultatet? Nästa projekt blir att fortsätta med kaklet och hitta tapeter till matplatsen. Var ju ute efter något i rött som sagt... Nya lampor är också uppe förresten!

TAPET

Publicerad 2010-08-15 22:58:22 i Kök,Målandet i köket går framåt, men vi har njutit av de sista semesterdagarna nu så arbetet har stått lite stilla. Idag har det dock hänt grejer och bilder på det kommer upp imorgon! Jag sitter och tittar lite lätt på tapeter nu, har en bild på hur jag vill att den ska se ut, men jag vet inte om den finns i verkligheten. Det brukar ju vara så när man tänker på något, då hittar man det aldrig. På Tapetshopen hade de i alla fall en tapet som stämmer ganska bra med min fantasi, men den var i fel färg (här kan ni se originalet). Jag färglade bilden i Photoshop och resultatet blev ju sådär, haha, men ni förstår min tanke hoppas jag. En röd tapet med vitt mönster är vad jag är ute efter och jag hoppas jag hittar vad jag söker, annars får jag tänka om helt enkelt!

BÅRD

Publicerad 2010-08-12 23:07:48 i Kök,Runt hela köket, till och med ovanför köksluckorna, satt det en grön bård. Min tanke var att ta ner den helt och hållet men det gick inte så lätt som jag förväntat mig. Den gröna bården kom i och för sig ner rätt enkelt, men under den satt det en ännu äldre bård och den gav sig inte, hur mycket vatten jag än sprayade. Så nu måste vi måla om stommarna också (sambon håller på med luckorna). Det blev lite extrajobb men det kommer nog att gå fort. Som ni skymtar i kanten på sista bilden har vi redan hunnit måla litegrann, och jag hoppas verkligen det blir bra sen.

KAKEL

Publicerad 2010-08-12 22:02:16 i Kök,Jag har spenderat nästan hela dagen i köket, eller i "ditt rum" som sambon så kärleksfullt kallar det... På kaklet satt dekor med små rosa blommor, som visserligen var söta, men inte min stil. Jag har skrapat bort dem med tanken att sätta dit svart plastfilm i ett schackrutigt mönster. Men nu när jag varit så nära ser jag bara de hemska fogarna och vill byta ut allt. Fast man kanske kan förnya fogarna? Vi har dock inte tänkt lägga så mycket pengar på köket just nu, utan det kanske blir som några år, så därför vill vi göra det fint med så små medel som möjligt. Hmm, vi får se hur vi gör.

KÖKSÖN

Publicerad 2010-08-12 21:20:28 i Kök,Arbetet med köksön går framåt. Jag har målat några varv med vit färg och ska nog lägga på ett varv till innan jag är nöjd. Visst ser det ut att bli bra? Om ni tänker bort allt skrot som ligger på bänkskivan förstås...

SOFFBORD

Publicerad 2010-08-12 08:56:08 i Vardagsrum,Vi har beställt en ny soffa, men den kommer först om ca fyra veckor. Vi kommer att behöva ett nytt rumsbord också då vi är ganska less på vårt gamla samt att det inte kommer att passa med soffan. Jag har inte hunnit leta runt så mycket än, men jag fastnade för det här från IKEA. Jag gillar att det är en hylla under så jag kan lägga ifrån mig tidningar och annat jag sitter och bläddrar i när jag sitter i soffan. Himla bra att lägga alla fjärrkontroller där också, så man slipper ha dem framme när de inte används.

KÖKSDEMOLERING

Publicerad 2010-08-10 20:29:00 i Kök,


Före... Bilden är tagen när vi var här på besiktning, så det är inte våra grejer ni ser.
Nöjda killar!


Snyggt spackeljobb av mig va?

Mitt i vårt kök finns en avdelare, eller vad man ska kalla det, som består av skafferi, överskåp och underskåp. I veckan har vi, med hjälp av min svärfar, rivit överskåpet för att öppna upp lite. Jag vill egentligen ta bort hela installationen, för att få det ännu mer öppet och få mer plats för matbordet, men vi börjar så här. Så småningom kanske jag kan övertala sambon... Nu har vi i alla fall fått något av en köksö, vilket egentligen är ganska praktiskt, och idag har jag spacklat och målat där överskåpen satt. Allt är inte klart än, det är mycket som ska göras, men jag vill inte bara visa före- och efterbilder, utan jag kommer att visa vad som händer på vägen också. Bara så ni vet!

VEDKASAR

Publicerad 2010-08-10 20:07:18 i Trädgård / Utomhus,

När vi flyttade till huset ingick det en hel del ved. Sex vedkasar stod på gården, varav tre var fulla. Veden från en av dem har vi burit i i en vedbod, sambon rev ner två stycken tomma kasar för någon vecka sedan och idag har han och hans son rivit de två tomma som var kvar. Det blev en otrolig skillnad, gården blev så öppen! Ja, förutom allt skrot som vi måste köra bort nu då. Jag längtar tills vi kan bära in veden från de två sista kasarna och riva dem (vilket kanske blir nästa sommar), då kan vi verkligen börja planera och plantera i trädgården!

LET`S GET IT ON!

Publicerad 2010-08-10 11:35:00 i Allmänt,

Hej allihopa och välkomna! Efter många om och men är designen till bloggen äntligen klar, tusen tack till Caroline som hjälpt mig! Vad tycker ni, visst är den fin? Nu kan jag (eller vi, jag hoppas M ska bidra lite ibland också) äntligen börja blogga om renoveringen och inredningen av vårt nya hus. Vi har bott i huset i snart fyra veckor, men har faktiskt inte gjort så mycket än. Vi har mest "bott in oss" så att säga. Men under hösten ska det nog hända mer hoppas jag, och jag hoppas ni kommer att tycka om det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela