Projekt: Trappgatan

LEKSTUGAN

Publicerad 2013-09-27 21:14:32 i Barnrum, Trädgård / Utomhus,

Lekstugan har fått lite omtanke också. Jag har sytt nya gardiner (som jag visst glömt fota, men de är likadana som tyget under diskbänken), fixat ett kök med hjälp av vanliga hyllplan, ritat dit kakel med spritpenna och fixat en liten matplats. Den känns dock långt ifrån klar, jag skulle vilja ha en liten barnsoffa att ställa in där och mer saker att ställa på hyllorna. Och ett nytt golv. Men den har blivit lite mysigare än vad den var förr i alla fall :)
 
 

LEKPLATS

Publicerad 2013-09-27 21:13:00 i Trädgård / Utomhus,

Charlie har fått sig en egen liten lekplats i trädgården. Vi fick tag på en gammal rutchkana via Facebook (älska FB och dess möjligheter till att köpa/sälja/byta, haha) och så ställde vi den mot kullen vi har mot ena grannen. Sedan tog vi bort den lilla sandlådan vi hade och så byggde jag (ja, jag! Helt själv!) en ny sandlåda av gammalt virke vi hade. Blev hur bra som helst! Rutschkanan har jag tänkt måla om, men jag kan inte bestämma mig för någon färg... himla svårt det där! Vi fick även tag på ett gammalt gungdjur som jag grävde ner och målade om. Perfekt!
 
 
 
 

BAKSIDAN

Publicerad 2013-09-27 21:10:56 i Trädgård / Utomhus,

Baksidan har också fått lite kärlek i form av lite buskar upp mot ena hörnet. Det ska bli spännande att se hur det växer upp sen, förhoppningsvis blir det lummigt och mysigt!
 
 
SMultronen har levererat otroligt mycket bär i sommar och blommade fortfarande för ett par veckor sedan. Helt galet, men så gott!
 

ALTANTAKET

Publicerad 2013-09-27 20:41:22 i Trädgård / Utomhus,

Altantaket har blivit vitt i sommar. Det blev en otrolig skillnad! Så mycket ljusare och finare.
 
 
 
Tanken var att golvet också skulle fixas, vi skulle slipa det, så vi satte aldrig någon skyddspapp eller så. Det ångrar jag bittert nu! För slipningen blev inte av och golvet ser ut som en prickig korv! Jag hatar det... Så att slipa altangolvet står högst upp på listan inför nästa år!
 
 

FRAMSIDAN

Publicerad 2013-09-27 20:37:55 i Trädgård / Utomhus,

Vi satte ju häck på baksidan när vi flyttade hit och i sommar satte vi även på framsidan. Det blev häggmispel även här och den har redan tagit sig riktigt bra. Framsidan var så öppen och tråkig förr men nu känns den mer inramad. Soptunnorna har fått ett eget litet krypin också, en soptunnegömma. Den döljer de fula soptunnorna men de är ändå lätta att ta fram när det är dags för tömning. Så nöjd!
 
 

VÅRA FÖRSTA RABATTER

Publicerad 2013-09-27 20:33:22 i Trädgård / Utomhus,

Det var visst ett tag sedan sist. Vi tar det ganska lugnt på inrednings- och renoveringsfronten faktiskt, men det blir väl lätt så när vardagskarusellen är igång med heltidsjobb för båda. Jag har dock börjat studera i höst, men det tar lika mycket tid det!
 
 
Under sommaren har vi gjort lite smått och gott utomhus. Det har bland annat blivit ett par rabatter anlagda. Jag köpte lite olika plantor av en tjej på Facebook och stoppade ner dom i en rabatt som vi grävde vid lekstugan. Jag kan inget om perenner och trädgårdblommor så det ska bli spännande att se hur detta utvecklar sig! En del plantor tror jag att jag kanske måste flytta runt lite nästa år, då vissa blivit större än vad jag trodde och täcker plantor som blev mindre än vad jag trodde. Men det var ganska kul så det blir nog någon mer plantering i framtiden.
 
 
Vårt körsbärsträd kom aldrig igång i våras, det fick inga blad, så vi trodde det hade dött. Men så såg vi ett litet skott långt ner på stammen och en dag när jag kom hem hade sambon kapat bort allt som satt ovanför skottet. Men det verkar ju ha gått bra! Som sällskap har körsbärsträdet fått en rosenslide och en pion. Hoppas den blommar nästa sommar! En blomma är allt jag begär... ;) Även här lär det bli några förändringar skulle jag tro, partiet vi gjorde med grus känns litet så det funderar jag på att göra större nästa år.
 
(tyvärr hade vi inte hunnit trimma gräset runt rabatterna vid fototillfället :))

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela