Projekt: Trappgatan

CHARLIE

Publicerad 2011-02-27 13:52:10 i Allmänt,


Anledningen till blogguppehållet heter Charlie. Det lilla pyret som gömde sig i min mage dök upp för två veckor sedan, och har nu flyttat in i bebisrummet vi gjort i ordning. Eller, egentligen bor han kanske mest inne hos oss då hans säng står vid sidan om min, men vi använder bebisrummet till alla blöj- och klädbyten!

/ Johanna

MYNTRIK

Publicerad 2011-02-10 12:13:00 i Allmänt,


Ni som växte upp på 70- och 80-talet kanske minns Myntrik? En sparbössa i form av en elefant som fanns i flera olika färger. Det fanns till och med en tecknad serie om den om jag inte minns fel. Myntrik skapades av MK Tresmer för Föreningsbanken och när de nu nytillverkas är det i samma formar som då och i samma fabrik i Finland. Jag minns att vi hade den stora varianten (minns inte färg) hemma i bokhyllan och jag hade en liten röd på mitt rum...


Jag skulle vilja ha en gul till bebisrummet och gärna den stora modellen. Den skulle kunna stå där på en hylla och samla in alla småpengar som man ändå inte använder.


Elefanten finns på balunz.se, barnvänligt.nu och favoritsaker.se, den stora kostar runt 400 kr och de lilla kostar ca 90 kr.

NYTT TAK

Publicerad 2011-02-09 14:43:43 i Badrum,

Hmm, badrummet har liksom stannat av. Meningen var att golvläggaren skulle vara här igår och idag för att lägga in mattan, men han har inte synts till... Han var förbi i måndags och målade primer på golvet, men han var inte nöjd med hur snickaren hade satt tröskeln så han skulle inte göra mer förrän det var fixat. De pratade och snickaren var förbi igår morse och gjorde det som behövdes. Sedan var som sagt planen att golvläggaren skulle vara här nu.... Jag vet att han hade mycket att göra, men hallå, jag vill ju att nåt ska hända! Och vi kan inte gå vidare förrän vi har ett golv. Men det löser sig nog.Det nya taket kan jag visa i alla fall. Det kom upp i slutet av förra veckan och är hur fint som helst! Det ser ut som vitmålad ek, vilket kanske inte syns så bra på bilderna, men det kommer att bli skitbra till golvet vi har valt.

/ Johanna

UPDATE 18.00
Man ska inte ropa hej... Vid 15.00 kom mattläggaren och flytspacklade golvet, förhoppningsvis kommer han och lägger in mattan imorrn!

HEJ HEJ

Publicerad 2011-02-08 22:11:48 i Allmänt,

En liten fråga bara: Varför kommenterar ni inte? Ni är ju ganska många som kikar in här varje dag, men man märker inte av er... :(

/Johanna

MADEMOISELLE OISEAU

Publicerad 2011-02-08 17:37:00 i Inspiration,


Den duktiga illustratören och modeskaparen Lovisa Burfitt har tillsammans med Rörstrand släppt sin första porslinskollektion, kallad Mademoiselle Oiseau. Serien består av fem delar – mugg, espressokopp, assiett, gömma med lock och fat på fot. Priserna hamnar mellan 129 kr - 599 kr. Jag skulle gärna ha detta i mitt köksskåp! Eller framme någontans så man kan titta på det då och då. Serien finns i butik v 14.

LAMPE GRAS

Publicerad 2011-02-07 17:16:11 i Inspiration,


Vi har ett hörn i vardagsrummet som är ganska mörkt. Soffan står i rät vinkel just i det hörnet, så det går inte att ställa någon lampa på golvet där. Jag funderar då och då på olika sorters belysningslösningar, men jag kommer aldrig fram till något bra. Den här lampan hittade jag bland nyheterna på Anyhow, och den skulle faktiskt kunna vara ett alternativ. Tyvärr är den svindyr, men man borde ju kunna trixa ihop en egen variant. Om man tar en köksstång (tex en sån här) eller ett stödhandtag för badkar (tex ett sånt här. Vi har faktiskt kvar ett sånt sedan vi rev badrumet...) och köper en lampa med klämma nedtill, det borde väl funka? Eller vad tror ni?

LITE NYTT

Publicerad 2011-02-06 18:34:10 i Allmänt,


Lite nytt hat flyttat in hos oss! Den här lampan hittade jag på Clas Ohlson, endast 149 kr, vilket kändes som ett fyndpris. Den står just nu på skänken i vardagsrummet. Den finns även i svart, kika här.


Kuddfodralen jag beställde från H&M har kommit. De är dock för stora för kuddarna jag har. Jag funderar på att sy in dem eller köpa nya innerkuddar som passar, vi får se. Förmodligen orkar jag inte göra något av det, haha! De passar i alla fall fint i soffan. Du hittar kuddfodralet här.

NYTT GOLV, NYA VÄGGAR

Publicerad 2011-02-02 20:20:03 i Badrum,


Arbetet i badrummet har inte stått still på sistone, jag blev bara less på att lägga upp bilder på golvet. Under den senaste veckan har det hänt en hel del. Vi har fått nya avlopp och nya vattenledningar, rören har gjutits in i betong och givetvis var någon av katterna där och inspekterade, ser ni spåren av tassar? :) Vi har fått indragen golvvärme och ytterligare ett lager med betong har gjutits.


Idag fick vi upp nya innerväggar och hålet för fönstret har flyttats. Ett nytt fönster kommer i början av nästa vecka så just nu sitter det bara en skiva på utsidan och på insidan sitter det lite isolering så att det inte ska dra så kallt. Imorgon får vi nytt innertak och det sista tunna lagret ska gjutas på golvet, detta för att få till lutningen så att vattnet rinner mot brunnen och ingen annanstans.

Det känns otroligt skönt att golvet och väggarna är där, nu är vi på väg åt rätt håll!

/Johanna

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela