Projekt: Trappgatan

BRITA SWEDEN

Publicerad 2011-01-31 11:33:11 i Allmänt,


Hos Enkeleva kan man just nu tävla (sista dagen idag!) om den här tjusiga brickan från Brita Sweden. Jag är inne på gula detaljer i barnrummet och skulle vilja ha den där, som prydnad på en hylla, för att senare kanske användas när bebisen blivit lite större och vill börja pyssla, måla eller nåt sånt...

TURKOST

Publicerad 2011-01-30 19:49:51 i Inspiration,


Jag är jättesugen på turkosa detaljer i köket. Vi var på stan igår och jag tänkte kika efter turkosa saker, men hittade nästan ingenting. Däremot fanns det mycket i rosa, orange och grönt. Jag verkar lite ute med andra ord... haha! Men skam den som ger sig, så småningom ska jag hitta något jag vill ha. Vårt kök är inte så stort så det skulle säkert räcka med fyra-fem detaljer. Det här hittade jag när jag sökte på ordet turkos på designonline.se. Finfina saker!

/ Johanna

CULT DESIGN

Publicerad 2011-01-28 19:58:37 i Inspiration,


Jag gillar verkligen Cult Design. Kubformen på alla deras produkter passar i princip överallt. Att allt även finns i ett otal olika färger gör att alla borde hitta något som passar hemma hos sig. Vi har just nu en diskmedelspump och en oljeflaska i köket men jag skulle gärna utöka min samling. På Campadre finns just nu vissa modeller till nedsatta priser, dock inte någon av de jag var ute efter just nu, men de är himla fina...

/ Johanna

STATUS BADRUMMET

Publicerad 2011-01-23 22:03:53 i Badrum,


Det har stått lite stilla i badrummet de senaste dagarna. Vi lämnade igen bilmaskinen i onsdags och eftersom rörmokaren varit upptagen i veckan så har arbetet inte kunnat fortsätta. Men imorgon bitti dyker han upp så då får vi se vad han har att säga. Så här ser det ut just nu i alla fall. Jag ser att nivåskillnaderna inte syns på bilden men det känns som om vi snart kommer ner genom taket i källaren! Jag börjar förresten vara ganska less på golvbilder, nu får det hända något roligare där inne snart!

/ Johanna

H&M HOME

Publicerad 2011-01-22 19:44:39 i Allmänt,


Jag glömmer ofta bort att H&M även har inredning men i veckan kollade jag faktiskt in nyheterna. Jag fastnade för detaljerna i svartvitt och detta kuddfodral hamnade i shoppingbagen. Nu väntar jag bara på att det ska komma hem till mig!

/Johanna

GOLVKANDELABER

Publicerad 2011-01-20 22:22:17 i Inspiration,


Jag har länge drömt om att äga en golvkandelaber och när vi flyttade till hus tänkte jag att nu, nu kommer vi att ha plats för en sån! Men rummen är lite svårmöblerade och jag har inte hittat någon bra plats för en kandelaber än. Men när jag vet vart jag ska ställa en så ska jag slå till! Den här från Carlsson Interiör var himla fin, och inte så dyr som de andra jag sett. Tyvärr är den slut i lager just nu, men den kommer säkert in igen.

/ Johanna

WILLA WISBORG

Publicerad 2011-01-17 21:42:00 i Inspiration,


Willa Wisborg är en söt webshop som jag just upptäckt. De har ganska mycket för er som gillar shabby chic vilket inte är den stil jag först söker efter, även om det finns godbitar precis som i alla andra stilar. Jag fastnade i alla fall för de här glasburkarna och kronorna. Burkarna skulle jag vilja ha i badrummet fyllda med bomullspads och bomullspinnar. Kronorna skulle jag vilja måla vita och ställa på ett ljusfat med värmeljus i köket eller vardagsrummet...

SVARTVITT

Publicerad 2011-01-16 19:05:53 i Inspiration,


Lite svartvita saker jag vill ha från IKEA. Jag vet inte vart jag ska placera allt, men det löser sig säkert...

/ Johanna

KYOTO COLOR TVÄTTKORG

Publicerad 2011-01-15 23:35:46 i Tvättstuga,

Det är länge kvar innan tvättstugan ska renoveras, men jag har redan tankar om hur jag vill ha det. Ett system där man sorterar tvätten direkt skulle vara bra. Man skulle kunna ha tre korgar där man slänger vit, svart och färgad tvätt i varsin korg.


Via Wallpaper hittade jag dessa snyggingar på Finthem. Jag gillar dem starkt! Det är något liknande jag funderat på, men jag tycker dessa var lite dyra. Det borde inte vara så svårt att sy eller snickra ihop något liknande själv?

/ Johanna

PUTS I BITAR

Publicerad 2011-01-14 20:46:18 i Badrum,

Som ni ser i inlägget nedan börjar Mange vara lite less på det här badrummet. Man tjänar himla mycket på att riva ut allt själv, men vissa dagar undrar man om det är värt det. Själva renoveringen och uppbyggandet har vi lejt bort, så snart är vår del av arbetet över i alla fall.


Idag var svärfar här och hjälpte till att bila. De fick bort hela putsplattan så nu är vi nere på betongplattan. Där ska det också bilas, men inte lika mycket. Och tur är nog det, för betong är inte lätt att forcera. I helgen ta vi i alla fall paus från badrummet!

/ Johanna

BADRUM

Publicerad 2011-01-14 19:50:43 i Badrum,

Är så jävla less att bila ut golvet i det där jävla badrummet. Ett tips till alla som tänkt renovera sitt badrum: Lej bort skiten! Det är värt varenda krona. Finns inte en enda muskel i min kropp som inte värker. Det är underbart å ligga vaken på nätterna med ångest för man vet att nästa dag är det samma helvete igen..... Bara för man ska spara lite pengar. Nä för fan låt nån som tjänar på det göra jobbet. Du sparar både kropp och psyke. Hoppas vid Gud att det blir bra när det är klart!!!!!!! Annars hoppar jag från älvsbron.

Pussar från Mange!

MOSAIK OCH VATTEN

Publicerad 2011-01-13 16:05:10 i Badrum,



Vi skulle som sagt ta bort mosaiken och bila upp putsplattan i badrummet idag och det hela flöt på väldigt smidigt. Mosaiken lossnade otroligt lätt.


När sambon sedan skulle ta sig runt brunnen så blev det problem. Vi upptäckte att det var väldigt fuktigt där och ju mer man tog bort desto fuktigare blev det. Han hittade ett rör som inte var så fräscht och när han tog bort puts runt det så var det som om trycket släppte och det började spruta vatten. Väldigt lite i och för sig, men det sprutade. I panik ringde vi rörmokaren! Han kom, plomberade och sa att det inte var något att oroa sig för, det är ett vanligt problem med gamla rör. Skönt! Bilningen fortsätter imorgon och sedan tar vi helg. Kan behövas!

/ Johanna

NY EL

Publicerad 2011-01-13 08:02:00 i Badrum,





Rivningen i badrummet fortsätter, alla väggar är nu borta och igår var elektrikern här och drog elen som ska gå inne i väggarna. Idag var snickaren här igen, han ritade ut vart avloppen och vattenledningarna går i golvet och lånade os en liten bilmaskin så att vi kan ta bort mosaiken. Imorgon skulle han komma med den stora bilmaskinen så att vi kan ta bort golvet... Spännande!


Förresten måste vi tända toalampan på utsidan nu, elektrikern satte knappen uppe vid kopplingsdosan. Varför vet jag inte, det är säkert nåt som de gör inför en renovering men jag höll inte på att hitta den, haha!

/ Johanna

SPONTAN

Publicerad 2011-01-09 16:56:54 i Kök,


Jag gillar att sitta och bläddra i tidningar, både inrednings- och modemagasin, men tyvärr tar jag mig nästan aldrig tid att göra det. Det innebär att flera tidningar ligger på hög och väntar på att någon ska bläddra i dem. Tidigare har jag ofta lagt dem i ett hörn på köksbordet, men det blev sambon less på så jag började kika efter olika tidningsställ att samla dem i. Jag hittade detta på IKEA och när Camilla skulle dit före jul så bad jag henne köpa det åt mig. Tack så mycket! Nu sitter det på baksidan av skafferiet och tidningarna blir nästan som en tavla istället för en hög på bordet.

BADRUMMET: UNDER TIDEN

Publicerad 2011-01-08 19:54:57 i Badrum,


Så här såg badrummet ut när jag kom hem igår. All inredning och lite av ena väggen var rivet och borta.


Och så här ser det ut nu. Det händer grejer! Imorgon blir det dock ingen renovering, både jag och sambon ska bort. Men till veckan kör han igång igen, och jag återgår till jobbet. Stay tuned...

/ Johanna

NY DESIGN!

Publicerad 2011-01-08 19:33:20 i Allmänt,

Vad tycks?

Glömde dock bort att ta en kopia på den förra, så jag kan inte lägga upp en före- och efterbild, men ni kanske minns ungefär hur den såg ut? Den var ljusare, och bakgrunden såg ut som om den var av trä....

BADRUMMET: FÖRE

Publicerad 2011-01-06 18:25:36 i Badrum,



Idag har morbror rörmokaren varit här och plockat bort handfat, toalett och bidé samt pluggat igen alla rör i vårt badrum som ska renoveras. Nu är det bara dags för oss (nåja, mest sambon förstås) att börja riva!


 



Innan de drog igång tog jag några före-bilder också, det kan vara kul att minnas hur det såg ut (mao, hur fult det var) innan allt det nya kommer upp. Åh, det här är så spännande!

/ Johanna

NU DRAR DET IGÅNG

Publicerad 2011-01-04 20:43:50 i Badrum,

Vår snickare har precis varit här och till veckan börjar arbetet i badrummet! Vi ska riva det mesta själva och sedan kommer snickaren och tar över. Det ska bli så spännande!

MINDRE JUL

Publicerad 2011-01-03 21:18:35 i Vardagsrum,


På nyårsafton plockade jag som sagt bort det mesta av julen. Granen samt adventsstjärnor är kvar och några enstaka julfavoriter får stanna till tjugonde dag knut. Så här ser detaljerna ut i vardagsrummet just nu.

/ Johanna

BARNKAMMAREN

Publicerad 2011-01-02 16:28:33 i Barnrum,

Barnrummet börjar vara klart nu, alla möbler är där och idag satte vi upp hyllor och lampor på väggarna.

 

 

 

Spjälsängen följde med huset, i har bara fräschat upp den med färg. I veckan köpte jag sängkläder och bäddade den. Skötbordet kommer från märket Troll. Jag har lagt ned lite babyprodukter redan, som olja, blöjor och tvättlappar :)

 

Lamporna kommer ursprungligen från IKEA, men vi fyndade dem på Myrorna för en tjuga styck.

 

I vagnen har ett fårskinn och en overall (köpt på Tradera) fått flytta in. Nu saknas bara barnet!

Om ni kikar i kategorin Barnrum kan ni se hur det såg ut före.

/Johanna

MAT NYÅRSAFTON 2010

Publicerad 2011-01-01 22:59:00 i Kök,

Nu är det här ingen matblogg, men jag tänkte ändå visa vad vi åt igår :)

Till förrätt blev det en toast med löjromsröra, löjrom, räkor och lite grönt.

Huvudrätten bestod av stekt lax och potatispuckar med Wästerbottensost. Såsen var samma röra som på toasten. Sjukt gott! Alkoholfritt vin serverades till :)

En klassisk marängswiss blev efterrätten. Det var längesedan vi åt det vilket är synd, det är ju riktigt gott!

Vad åt ni igår?

/ Johanna

DUKNING NYÅRSAFTON 2010

Publicerad 2011-01-01 22:15:21 i Kök,









Vi var hemma igår, men lyxade ändå till det med en trerättersmiddag och fin dukning. Under dagen hade jag städat bort det mesta av julen (var sjukt less på alla tomtar) och i köket blev temat vitt och silver. Dukningen är fortfarande kvar, jag tyckte den var så fin :)

/ Johanna

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela